Bursa davulcu zurnacı ya da klarnetçi ile birlikte gelin alma ya da düğünde iki kişilik davulcu zurnacı ekibi olarak hizmet vermektedir. Bursa’da davulcu zurnacı çağırmak için Bursa davulcu telefonlarını ya da Bursa zurnacı numaralarını arayabilirsiniz. Bursa davul zurna ekibi iki kişilik bir müzik ekibidir. Davul zurna çaldırmak için 0541 925 26 25 numaralı Bursa davulcu telefonunu arayarak davul zurna ekibi kiralama hizmeti alabilirsiniz.
Bursa Davulcu Telefon 0541 925 26 25
Bursa’da davul zurna çağırmak için bu işi yapanları telefonla arayarak bilgi ve fiyat teklifi alarak randevu talep edebilirsiniz. Davul zurna çaldırmak için en kolay davul zurna çağırma yolu Bursa davulcu telefonlarını aramaktır. Bursa’da davulcu ayarlamak için Bursa Davulcu Telefonu olan 0541 925 26 25 numarasını arayarak davulcu kiralama hizmeti alabilirsiniz. Bursa davulcu telefonu haftanın 7 günü ve günün 24 saati arayarak Bursa’daki davul kiralama işleri için görüşebilirsiniz. Telefonla davulcu kiralama hizmeti için rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Bursa Davul Zurna Fiyatları
- Bursa davulcu fiyatları: 3.000 TL
- Bursa davul zurna kiralama fiyatları: 3.000 TL
- Saatlik davul zurna fiyatları: 3.000 TL
- Gelin alma davulcu fiyatları: 3.000 TL
- Düğüne davul zurna ekibi kiralama fiyatları: 4.000 TL
- Kına gecesine davul zurna kiralama fiyatı: 4.000 TL
Bursa Davulcu Kiralama
Bursa’nın herhangi bir ilçesinde davul zurna çaldırmak için bir davulcu ile belirli bir fiyat karşılığında anlaşılmasına davulcu kiralama denilmektedir. Bursa’da düğünler başta olmak üzere, evden gelin çıkarma, gelin karşılama, asker eğlencesi, kına gecesi, çeyiz götürme gibi müzikli eğlencelerde yaygın olarak davulcu kiralama ve davul zurna kiralama hizmeti alınmaktadır. Bursa’da davulcu kiralamak isterseniz hem Bursa yöresi davulcuları hem de Doğu yöresi davulcuları başta olmak üzere bir çok yörenin davulcusunu bularak onlardan yöresel davulcu zurnacı kiralama hizmeti alabilir, kendi yörenizin müziklerini halaylarını, oyun havalarını çaldırabilirsiniz. Bursa davulcu kiralama hizmeti telefon ile alınabilir.
Bursa Davul Zurna
Davul zurna geçmişten günümüze Anadolu’nun diğer illerinde olduğu gibi Bursa ‘da da düğün ve eğlence çalgısıdır. Davul zurna ile eğlenmek için bir davulcu zurnacı ekibi kiralamak gerekir. Saatlik ya da günlük olarak davul zurna ekibi kiralayabilirsiniz. Davul zurna ekibi verilen adrese kendi arabası ile gelecektir. Ekibimizden randevu almak için davul zurna çalınacak olan tarih, saat ve adres bilgilerini vermeniz yeterlidir. Davul zurna kiralama ücretini iş bitiminde ödeyebilirsiniz. Rezervasyon alırken herhangi bir kapora ya da ön ödeme talep etmiyoruz. Davul zurna kiralama ücretinin tamamını iş bitiminde ödeyebilirsiniz.
Bursa Davul Zurna Ekibi
Bursa düğünlerinde davul zurna çalan ve en az bir davulcu ve bir zurnacıdan oluşan davulcu zurnacı ekibine Bursa davul zurna ekibi denir. Bursa davul zurna ekibi Bursa düğünlerinde ve eğlencelerinde davul zurna çalarak hayatını kazanmaktadır. Bursa davul zurna ekibi genellikle bir davulcu ve bir zurnacı olmak üzere iki kişiden oluşur. Ancak davul zurna kiralayanın isteği üzerine davul zurna ekibinde yer alan davulcu sayısı ve zurnacı sayısı arttırılabilir. Bu şekilde davul zurna ekibi daha güçlü ve daha coşkulu bir davul zurna müziği yapabilir. Bursa davul zurna ekibini telefon ile arayarak kiralayabilirsiniz.
Bursa Acil Davulcu
Davulcu kiralamayı unuttunuz ya da davulcu kiralamak son anda aklınıza geldi ya da siz davul zurna ile gelin çıkarmayı hiç düşünmezken kız tarafı davul zurna olmadan gelin çıkarma olmaz dedi. Bu gibi durumlarda bir davul zurna krizi yaşanır ve hızlıca en acil tarafından orada düğüne gelen tüm yakınlar bir anda her biri bir taraftan acil davulcu bulmaya çalışır. Neyse ki böyle durumlarda Bursa’da en kısa sürede gelerek davul zurna çalmaya hazır olan bir çok davulcu, zurnacı ve davul zurna ekibi vardır. Bu acil davul zurna kiralama hizmeti veren davulcuların telefon numaralarına internetten ulaşarak hızlıca acil davulcu bulabilirsiniz. Acil davulcu hizmeti veren davulcular davulcu lazım olan adrese kendi arabaları ile çok hızlı bir şekilde gelerek davul zurna çalmaya başlarlar.
Bursa Davulcu Çağırma
Bursa’da davul zurna çaldırmak isteyen düğün ve eğlence sahibi kişiler veya evlenecek çiftler gelini evden çıkarmak için, gelin kapısına, düğün için düğün salonuna, kına gecesi için kına gecesi salonuna, asker eğlencesi için askerin evinin önüne ya da terminale davulcu çağırır. Bursa’da davulcu çağırmak için illa davulcun adresine ya da beklediği yere gitmeye gerek yoktur. Sadece Bursa davulcu telefonlarını arayarak adresinize, düğün salonuna, kız evinin kapısının önüne, erkek evine, kına salonuna ya da terminale davulcu çağırabilirsiniz. Davulcu çağırma fiyatları davulcunun sizin davul zurna çaldıracağınız yere olan uzaklığına ve davul çalınacak olan süreye göre değişmektedir.
Yöresel Kıyafetli Davulcu Bursa
Bursa’da davul hizmeti veren davulcular son yıllarda yaygın olarak yöresel davulcu kıyafetleri giyerek davulcu hizmeti vermektedir. Bursa’da yaygın olarak gelin çıkarma, düğün, kına gecesi ve asker eğlencesi için davulcu kiralama hizmeti alınmaktadır. Giyim kuşamlarına dikkat eden Bursa Davulcuları davul çalacakları yere yöresel kıyafetli olarak gidip, bu kıyafetler ile davul çalarlar. Davulcunun yöresel kıyafet ile davul hizmeti vermesi işine özen gösterdiğini bize anlatır. Bu nedenle yöresel kıyafetli davulcu daha çok tercih edilir.
Bursa Davulcuları
Bursa düğünlerinde ve eğlencelerinde davul zurna kiralama hizmeti veren müzisyenlere Bursa davulcuları denilmektedir. Bursa’da davul zurna çalan davulcular genellikle zurnacıları ile birlikte iki kişilik müzik ekibi olarak davul zurna kiralama hizmeti vermektedir. Bursa’da davul zurna çaldırmak isteyenler Bursa davulcularını saatlik ya da günlük olarak kiralayabilir. Bursa’da davulcu zurnacı kiralama fiyatları saatlik olarak belirlenmektedir. Bursa davulcuları Bursa dışındaki yörelerinde de davulcularını Bursa’da bulmak mümkündür. Bursa’da en çok Erzurum yöresi davulcuları, Kars Yöresi davulcuları, Kırşehir yöresi davulcuları, Doğu yöresi davulcuları, Ege yöresi davulcuları bulunmaktadır.
Bursa Zurnacı
Bursa’da zurna çalarak geçimini sağlayan zurnacılık mesleği icra eden müzisyenlere zurnacı denilmektedir. Bursa zurnacıları en çok yaz aylarında yapılan düğünlerde ve gelin alma merasimlerinde davulcuları ile birlikte davul zurnacı kiralama hizmeti vermektedir. Düğünde bir saatliğine yöresel halk oyunlarını oynamak isteyen kişiler ya da evden gelini davul zurna ile çıkarmak isteyen kişiler bir saatliğine davul zurnacı kiralama hizmeti alabilirler. Bursa’da zurnacı kiralamak için Bursa zurnacı telefonlarını arayarak adresinize zurnacı çağırabilirsiniz.
Bursa Davulcu Hizmeti Verilen Yerler
- Bursa Osmangazi Davulcu
- Bursa Nilüfer Davulcu
- Bursa Büyükorhan Davulcu
- Bursa Yıldırım Davulcu
- Bursa Gemlik Davulcu
- Bursa Gürsu Davulcu
- Bursa Harmancık Davulcu
- Bursa İnegöl Davulcu
- Bursa İznik Davulcu
- Bursa Karacabey Davulcu
- Bursa Keles Davulcu
- Bursa Kestel Davulcu
- Bursa Mudanya Davulcu
- Bursa Mustafakemalpaşa Davulcu
- Bursa Orhaneli Davulcu
- Bursa Orhangazi Davulcu
- Bursa Yenişehir Davulcu
Bursa Davul Klarnet Ekibi
Bursa’da davul zurna kadar davul klarnet ekibi de yaygındır. Bursa yerlileri daha çok zurna yerine klarnet tercih etmektedir. Bu nedenle Bursa düğünleri ile gelin alma eğlencelerinde davul klarnet çalınmaktadır. Davul klarnet ekibi bir davulcu ile bir klarnetçi olmak üzere iki kişiden oluşan bir müzik ekibidir. Bursa gelin alma, düğün , kına ve asker eğlencelerinde daha çok davul klarnet ekibi tercih edilmektedir.
Davul Zurna İle Çalınan Bursa Türküleri
Ölçülü ezgilerle çalınıp söylenen türküler hemen daima ve her yerde hiç olmazsa kadın meclislerinde oyuna refakatta kullanıldıkları için, yalnız sözleriyle de olsa Bursa türkülerine çerçevemizde yer vermemiz gerekir. Bunlar tabiatiyle sadece şunlardan ibaret değildi:
1. Saniye Türküsü
2. Efe Türküsü
3. Sarı Mustafa Türküsü
4. Sertbaşı Türküsü
5. Kasap Mehmet Türküsü
6. Bursa’nın Işıkları Türküsü
7. Yemeni Türküsü
8. Düğün Havası (Nar Ağacı Nar Veriyor)
9. Dividi Var Türküsü
10. Aşalım Türküsü
11. Melek Türküsü
12. Harman Türküsü
13. Dağ Türküsü
14. Hacı Arif Türküsü
15. Keklik Türküsü I veII
16. Turna Türküsü
17. Mendilim Türküsü
18. Puhu Türküsü
19. Şekerim Türküsü
20. Bursa’nın Ufak Tefek Taşları
21. Kadifeli Gelin Türküsü
22. İlimon Türküsü
23. Bursalı Türküsü I ve II (Hey Bursalı Bursalı)
Bursa Düğün Adetleri
Bursa da düğün gelenekleri günümüzde de devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Kızla oğlan birbirlerini görüp beğenmişse, oğlan tarafı kızın evine belirlenen bir tarihte giderek kızı “Allah’ın emri peygamberin kavliyle” isterler. Kız istemeye bir paket çay, şeker, ekmek götürülür kızı verirlerse çay demlenir, evde olan yemeklerden sofra kurulur, kahve içilir. Kızı vermezlerse getirdikleri malzemeleri kız tarafı oğlan tarafına geri gönderir.
Kızı verdikten sonra söz kesmeye giderken oğlan ile birlikte bir avuç buğday, çörek otu, şeker, yüzük yazmanın uçlarına bağlanır, kız evine gidince evin büyüğüne teslim edilir. Ekmek hamuru ile fırında simit şeklinde halka yapılır yada köy ekmeğinin üzeri susam, çörekotu ile süslenir, çikolata ile birlikte büyük bir beze bağlanır (çıkı yapılır) oğlan tarafı kız evine götürür.
Kız tarafı kızı verirse belirlenen bir tarihte erkek tarafı nişan bohçasını kız tarafına gönderir. Nişan bohçasını bir erkek başının üzerinde taşıyarak kızın evine götürür. Kızın evinde lokum ve pasta ikram edilerek eğlence düzenlenir. Eğlencenin ilerleyen saatlerinde kurdeleye bağlı olan yüzükler takılarak bir aile büyüğü tarafından kesilir. Nişan gecesi düğün tarihi tespit edilerek düğün için plan yapılır. Düğün tarihi yaklaşınca kızın çeyizlerinin son hazırlıkları yapılır.
Düğünün olacağı haftanın son çarşambası gelinin çeyizleri bir arabaya yüklenerek yeni evlerine gönderilir. Oğlan evine giden çeyizler kızın arkadaşları ve akraba kızları tarafından serilir. Çeyiz sandığı eve girerken veya çeyiz sandığı açılırken kız tarafından birisi sandığın üzerine oturur bahşiş almadan da kalkmaz. Çeyizler düğün olduktan on beş gün sonra kaldırılır.
Düğünden önce yapılan en önemli etkinliklerden biri de gelin hamamıdır. Günümüzde yaygın olmayan bu gelenek kısmen de olsa sürdürülmektedir. Gelin hamamı düğünden önceki Cuma günü yapılır. Bunun için erkek tarafı bir hamamı kiralar, iki tarafın kadınları hamamda hem yıkanır hem de eğlenirler. Nişan ve düğünlere komşu ve akrabaların davet edilmesine “okumak “denir. Davetiye basılmışsa dağıtılır, yaşlı ya da ağırlığı olan davetlilere, davetiye ile birlikte havlu veya kumaş mendil verilir. Davetiyenin olmadığı dönemlerde “okuyucu” adı verilen kişilere havlu veya mendil verilerek sözlü olarak bu kişilerin düğüne davet edilmesi sağlanır.
Düğün yemeği hazırlıkları düğünden bir hafta önce başlar, düğün yemeklerini pişirirken kullanılacak odunlar damadın sağdıçları, komşu ve arkadaşları tarafından ormandan getirilir. Yarış şeklinde yapılan “odun getirme” de odunu ilk getiren kişiye düğün evi hediye verir. Odunlar ateş için hazırlanır, bir kısmı damat evine bir kısmı da kız evine verilir.
Düğünler genellikle Cuma günü davul çalmaya başladıktan sonra resmi olarak başlatılır, düğün evinde veya köy odasında “danışık“ yapılır. Sadece erkeklerin katılabildiği delikanlı yapılanmasına her yıl “delikanlı başı” seçilir. Delikanlı başı yıl boyunca yapılan düğün vb. etkinliklerde aktif rol oynar. Özellikle düğünün organizasyonu idaresi, sosyal yardımlaşmanın sağlanması delikanlılar tarafından sağlanır. Danışık toplantılarında düğün sahibi tarafından hazırlanan yemeklerle sofralar kurulur.
Kına gecesi kızın evinde düğünden bir gün önce yapılır. Kına gecesi için erkek evi kız evine kına ve çerez gönderir. Kına ve çerezler küçük poşetlere konarak gelen konuklara ikram edilir. Geline “kınalık” adı verilen renkli bir elbise giydirilir. Saçına duvak takılır. Kadınlardan bakır veya darbuka çalmayı bilenler çalıp söyleyerek eğlenceyi başlatırlar. Herkes gelin adayıyla karşılıklı oynar, bu sırada geline para takılır. Sıra kına yakmaya gelince gelin adayı renkli saten kumaş pijama veya sabahlığını giyer, abdest alır, başına bir kırmızı yemeni örter, hazırlanan kınanın üzerine mum dikilir, gelinin eline kaynana altın sıkıştırarak kınayı yakarlar, bu sırada ağlatma havası adı verilen türküler söylenir:
- “Gelin mi oldun gelin mi oldun evvel bizim idin a güzel Şimdi emlin mi oldun a güzel. Oğlan anası oğlan anası Elinde mumlar yanası Oldun gelin kaynanası Şen evimiz şen kal… Kız anası kız anası Kızınız bu gece misafir size Yarınki gece eller evinde Ağlar anam ağlar. Sorun niçen ağlan Yavrusundan ayrılıyor Onun için ağlar. Ak evlerim kızsız kaldı Ak bakırlarım susuz kaldı Ağlar anam ağlar…”
Düğün günü erkek tarafı düğün alayıyla kızı almaya gelir. Evin önünde davullar çalarak gelen konuklar eğlenir. Süslenmiş olarak gelen gelin arabasından oğlanın annesi ile gelinin evinden “yenge” oturur. Gelin evden çıkarken kızın beline babası veya erkek kardeşi kırmızı bir kurdele takar. Gelin evinden çıkarken kızın arkadaşları veya akrabaları kapıları kapatır, aldıkları bahşiş karşılığında kapıyı açarlar. Başında bayrak bulunan gelin alayı oğlan evine varınca arabadan en son gelin iner. Eve girerken başına pirinç, şeker, para atarak yeni evine bolluk bereket ve şeker gibi tatlı bir yaşam geçirmeleri dilenir. Eve girmeden önce kayınpeder geline hediye olarak takı takar. Gelin eve girince konuklara kızın çeyizinden çorap, yazma vb. eşyalar hediye edilir. Damat evinde akşam yemeğinde geline tatlı yedirerek gelinin tatlı dilli olması dilenir.
Kız tarafı erkek evinden ”tavuk alma“ yapar. Tavuk alma içi gelinin arkadaşları ve akrabaları bir araya toplanarak türküler söyleyip oğlanın evine gelirler, bu arada oğlan evinde tavuk pişirilerek bir tepsiye konur, hazırlanır, yanına bir tepsi baklava konur. Dışarıdakilerden birisi oğlan evine girerek tavuğu ve baklavayı alır. Türkülerle oğlan evine teşekkür edilir, kendi aralarında yaptıkları oyunlarla başka bir yere giden gençler tavuğu ve baklavayı yerler. Gelinle damat yalnız kalmadan önce birlikte yemeleri için damat sofrası hazırlanır, içine çerez, baklava, bir bütün tavuk meyve vb. yiyecekler konarak gelinin odasına bırakılır. Gelin bu tavuğun bacağını ayırırsa evde kendi sözünün geçeceği mesajını vermiş olur. Damadı gelin odasına arkadaşları sırtını yumruklayarak sokarlar. Gelin odasında damat geline yüz görümlüğü takar, gelin duvağını açar. Düğünden bir gün sonra “paça günü” yapılır. Gelin ve damat evin büyüklerinin elini öper, hep birlikte kahvaltı edilir. Gelin kaynanasının aldığı kıyafetlerden giyer, gelinin arkadaşları ve komşular gelir sofralar kurulur, gelin ile kayınvalide oynarlar, oynarken ellerindeki pirinci konuklarına atarlar.
Bursa Düğün Gelenekleri
İnsan hayatını şekillendiren geçiş dönemlerinden olan düğün, yeni bir hayata başlayacak olan insanların durumunu duyurmak, kutsamak, oluşacak zararlı etkilerden korumak, dayanışma ile geleneklerin yoğun olarak uygulandığı törenlerden oluşmaktadır. Evlenme gelenekleri ile sünnet düğünü, asker düğünü gibi törenleri kapsayan düğünlerde, görücü çıkarma, kız isteme, nişan, çeyiz, ev açma geleneği, düğüne davet, kına gecesi, tel takma geleneği, gelin hamamı, danışık, gelin alma (göçürme, indirme) geleneği, düğün yemeği, danışık, saçı saçma, nikâh, güvey, sağdıç, yengelik, tavuk alma, gerdek, yüz görümlüğü, duvak, hediye, bağış, sünnet yatağı, kına yakma, gibi düğünlerin içinde gerçekleştirilen uygulamalardır.
“Allah’ın emri peygamberin kavliyle” başlayan geleneksel evlilik uygulamaları, erkek tarafına olumlu yanıt verilmesi ile nişan bohçası hazırlıkları, nişan tarihinin belirlenmesi ve haberin çevrede duyurulması, nişan töreni ve nişan için hazırlanan cevizli lokum ve rahat lokumu gibi ikramlar, bayramlarda kız tarafı ile erkek tarafının hediyeleşmesi, çeyiz ve kapalı çarşıda yapılan düğün alışverişi ile düğüne hazırlık yapılır. Düğünün olacağı haftanın son çarşambası gelinin çeyizi oğlan evine gönderilir, çeyiz sandığının üzerine bekâr bir kız oturur, bahşiş almadan kalkmaz, “çeyiz serilir”, serilen çeyiz düğünden sonra da on beş gün ziyaret edilir. Gelin hamamı kız ve oğlan tarafının kadınları tarafından kiralanan hamamda yapılır. Düğüne davet etme uygulamasına “okuma” adı verilir, davet edilecek kişilere ekmek veya cevizli lokum dağıtılır, kızın evinde yapılan kına gecesine oğlan tarafı kına ve çerez gönderir, kına ve çerezler küçük poşetlere konarak gelen konuklara ikram edilir. Geline “kınalık” adı verilen renkli bir elbise giydirilir, gelinin avucuna kına yakılır, bakır çalan kadınların ezgileri ile “kına türküleri” söylenir. Kına gecesi gelinin arkadaşları tarafından oğlan evine gidilerek “tavuk alma” yapılır. Düğün günü erkek tarafı “düğün alayı” ile kızı almaya gelir, evin önünde davul çalınır, gelinin beline kırmızı bir kurdele takılır, gelin evinden çıkarken damattan bahşiş almak için, kapı kapatılır, yolda gelin arabasının önü kesilir bahşiş ile açılır. Gelin arabadan girerken başına pirinç, şeker, para atılır, eve girmeden önce kayınpeder geline hediye olarak takı takar. Gelin eve girince konuklara çeyizinden çorap, yazma vb. eşyalar hediye eder. Gelinle damat’ın birlikte yemeleri için kızın annesi tarafından “damat sofrası” hazırlanır, içine çerez, baklava, bir bütün tavuk, meyve vb. yiyecekler konarak gelinin odasına bırakılır. Düğünden bir gün sonra “paça günü” yapılır. Gelin gelinliğini ve kayınvalidesinin aldığı kıyafetleri değiştirerek giyer. Düğünden bir hafta sonra gelin annesini ziyarete gider, kayınvalide oğlana “damat paçası” adı verilen yemek ile sevdiği yemeklerden yapar.
Bursa’da “küçük düğün” olarak adlandırılan sünnet düğününden önce annenin oyalı yazmaları, ipekli kumaşlar, balonlar, kurdeleler ve süslü yatak örtüleri ile sünnet yatağı hazırlanır. Sünnet sahibinin sosyal statüsünün de bir göstergesi olan sünnet düğünlerinde çocuğa parlak kumaşlardan dikilmiş sünnet elbisesi giydirilerek dolaştırılır. Evlenme geleneklerinde olduğu gibi yakın kişiler “okuma” adı verilen ekmek, cevizli lokum, havlu, yazma mendil ile düğüne davet edilir. Üç gün süren sünnet düğününde; birinci gün kına gecesi yapılır, çocuğun eline kına yakılır, ikinci gün düğün yemekleri hazırlanarak konuklara ikram edilir, eğlenceler sırasında, sünnet çocuğu atla gezdirilir, türbe, yatır ziyaretleri yapılır, gezintiden sonra sünnet işlemi gerçekleştirilir, sünnet yapıldıktan sonra bir horoz kesilir. Sünnet çocuğuna para verilecekse yatağın kenarına konmuş takkeye atılır, altın özel olarak hazırlanmış yastığa takılır. Düğünün üçüncü gününde camide veya evde mevlit okutulur. Mevlitten sonra şeker veya lokum dağıtılır. Sünnet evinde yemek sofraları kurulur. Sünnet düğünü bittikten kırk gün sonra sünnet yatağı kaldırılır.
Vatan borcu olarak görülen askerlik görevini yerine getirmek amacıyla askere gidecek gençler için çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. Asker ocağına gitmeden önce asker evi ziyaret edilir, askere hediye veya para verilir. Köy odalarında gençler arasında seyirlik oyunlar ve çeşitli eğlenceler yapılır, bu eğlencelerde askerin eline kına yakılır. Askere gidecek gençler yemeğe davet edilir, onların sevdiği yemekler yapılır. Askere gitmeden bir gün önce köy meydanında “asker düğünü” yapılır, aynı dönem gidecek bütün gençler için kurban kesilerek yemek yapılır, yapılan eğlenceye genellikle erkekler katılır.
Bursa Düğünlerinde Davul Zurna Çalınmasının Önemi
Davul zurna geçmişten günümüze kadar gelen düğün ve eğlence çalgımızdır. Eskiden beri kalabalık topluluklarda yaz aylarında yapılan Bursa düğünlerinde eğlendirmek için müzik olarak davul zurna çalınırdı. Günümüzde de yöresel ve geleneksel düğün çalgımız olarak davul zurna Bursa düğünlerinde ve düğün öncesi yapılan gelin alma eğlencelerinde sık sık tercih edilmektedir. Davullu zurnalı gelin alma adetinin yerine getirilmesi için davul zurna ekibi gelin alma merasimine çağrılmaktadır.
Bursa Davulcu İnstagram Sayfası
Bursa davulcu zurnacı ekibinin instagram sayfasında davul zurna çalarken çekilmiş bir çok videosu bulunmaktadır. @davulzurnaci Bursa davulcu instagram hesabına girerek buradaki videoları inceleyebilirsiniz. İstanbul davulcu instagram sayfasında düğün, gelin çıkarma, halay, kına gecesi etkinliklerinde davul zurna çalarken çekilmiş videolar yer almaktadır.