2021 Düğünler Ne Zaman Başlayacak

1 mart 2021 tarihi itibariyle düğünler yapılmaya başlandı. Devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile 1 saat süre ile sınırlı olmak kaydıyla düğünler yapılabilecek. Tüm düğün salonları 1 mart 2021 tarihinden itibaren rezervasyon almaya başladı.

Evlenecek çiftler 1 mart 2021 tarihinden başlamak üzere düğün tarihlerini planlamaya başladı.

düğünler ne zaman başlıyor

2021 yılında düğün yapmayı planlayan çiftler düğün salonlarının açılacağı tarihi dört gözle bekliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler ile düğün salonlarının faaliyetlerine bir süre ara verilmişti. Kovid-19 vaka ve hasta sayılarının düştüğü bu günlerde evlilik hazırlıkları içinde bulunan çiftler düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusunda yetkili makamlardan bir açıklama bekliyor. Koronavirüs bilim kurulu tarafından yapılan açıklamalar kovid-19 pozitif olan hasta ve ve sayıları devlet yetkilileri tarafından değerlendirilerek tedbirlerin ne zaman kaldırılacağı ve düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusunda kararlar alınıyor.

düğünler ne zaman başlıyor, düğün salonları ne zaman açılıyor, düğün yasakları ne zaman kalkıyor, kır, salon düğünü
düğünler ne zaman başlıyor, düğün salonları ne zaman açılıyor, düğün yasakları ne zaman kalkıyor, kır, salon düğünü

Düğün Yasakları Ne Zaman Kalkıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan kabine toplantılarında koronavirüs salgınının Ülkemizdeki seyri çok ciddi bir şekilde takip ediliyor. Kovid-19 vaka sayıları, koronavirüs hasta sayıları ve mutasyonlu virüsün yayılımı gibi veriler titizlikle takip edilmekte aynı zamanda koronavirüs bilim kurulu tarafından yapılan öneriler de birlikte değerlendiriliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen düğün salonları da vaka sayılarının düşmesi virüsün yayılımının kontrol altına alınması ile 2021 yılı içinde düğün salonları açılacak ve 2021 yılında evlenmeyi planlayan çiftler eskiden olduğu gibi düğün salonlarında, otellerde, kır düğünü mekanlarında ya da sokak düğünleri için mahallede düğünlerini yapabilecektir.

Düğün Salonları Ne Zaman Açılıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yetkililer tarafından faaliyetlerine bir süre için ara verilen düğün salonları şu anda evlenecek çiftlere hizmet veremiyor. Ayrıca düğün salonlarının faliiyetlerinin ne zaman başlayacağı tam olarak bilinmediği için evlenecek çiftler düğün salonlarında düğün günü randevusu da alamıyor. 2021 yılında düğün yapmayı planlayan çiftler bu belirsiz durumdan oldukça endişeli. Düğün salonlarından düğün tarihi almak için yetkililerden düğünlerin ne zaman serbest olacağı ve düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusunda bir açıklama bekliyor.

Düğünde Davul Zurna Çaldırmak Yasak Mı

Düğün yasaklarının sürdüğü bu günlerde bir çok kişi sınırlı sayıda kişi ile nikah yapmayı tercih ediyor. Müzik ve eğlence olmadan sade bir nikah töreni ile evlenmek durumunda kalan çiftler nikah öncesi evden gelin çıkarma esnasında kısa süreliğine davul zurna çaldırarak en azından düğün evi olduğu belli olsun istiyor. Bu nedenle düğün öncesi gelin alma esnasında davul zurna çaldırmanın yasak olup olmadığını bilmeyen düğün sahipleri bu durumu netleştirmek için yetkilileri arayarak bilgi alıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan kısıtlamaların yer aldığı genelgede evden gelin çıkarma için davul zurna çaldırmanın yasak olduğuna ilişkin bir husus yer almıyor.

Comments are closed.