
“Evlenme ikramiyesi” olarak bilinen ödeme, SGK tarafından bazı şartları taşıyan kişilere bir defaya mahsus olarak yapılan bir ödemedir. Bu ödeme, her evlenene verilen bir para değildir.
Kimler Evlenme İkramiyesi Alabilir?
- SGK’dan dul veya yetim aylığı alan ve evlenmeleri nedeniyle aylıkları kesilen eş, kız yetim ve anneler bu ödeneği alabilir.
- Ölen sigortalının hak sahibi kız çocukları yetim aylığı alıyorken evlenirse evlenme ödeneği alabilir.
- Ölen sigortalının eşi dul aylığı alıyorken evlenirse evlenme ödeneği alabilir.
Evlenme İkramiyesi Nasıl Alınır?
- Başvuru:
- Evlenme ikramiyesi almak için, SGK’ya yazılı olarak başvurmanız gerekmektedir.
- Başvuru, SGK müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla yapılabilir.
- Gerekli Belgeler:
- Başvuru dilekçesi
- Evlilik cüzdanı fotokopisi
- Kimlik belgesi fotokopisi
- Değerlendirme ve Ödeme:
- SGK, başvurunuzu değerlendirdikten sonra, şartları taşımanız halinde ödemeyi gerçekleştirir.
- Ödeme, genellikle banka hesabınıza yatırılır.
Evlenme İkramiyesi Miktarı Ne Kadar?
- Evlenme ikramiyesinin miktarı, SGK’dan alınan en son gelir veya aylığın katları şeklinde hesaplanır. Bu hesaplama şu şekildedir:
- 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının hak sahipleri için: Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan en son gelir veya aylığın 24 katı.
- 4/c (Emekli Sandığı) sigortalılarının hak sahipleri için: Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan en son gelir veya aylığın 12 katı.
- Örnek olarak, 4/a (SSK) statüsündeki babasından 2000 TL yetim aylığı alan kız çocuğu, evlenmesi durumunda (24 ay x 2000 TL) 48.000 TL evlenme ödeneği alabilecektir.
Önemli Notlar:
- Evlenme ikramiyesi, bir defaya mahsus olarak ödenir.
- Evlenme ikramiyesi alabilmek için, evliliğin resmi olarak belgelenmesi gerekmektedir.
- Evlenme ikramiyesi alanların 12 ay içerisinde boşanmaları, evliliğin feshi ya da butlanına karar verilmesi nedeniyle tekrar aylığa hak kazananlara ödenmiş bulunan evlilik ikramiyesinin on iki aydan eksik süreye ait kısmı tahsil edilinceye kadar aylıkları ödenmemektedir.
- Evlenme ikramiyesi hakkında en güncel ve detaylı bilgiyi, SGK’nın resmi web sitesinden veya SGK müdürlüklerinden edinebilirsiniz.

Gelin Alma İçin Davul Zurna Kiralama
Davullu zurnalı gelin alma eğlencesi için 0541 925 26 25 numaralı davulcu telefonunu ya da 0543 854 17 27 numaralı zurnacı telefonunu arayabilirsiniz.

Bando Müzik Ekibi Kiralama
Bando ekibi ile gelin alma, düğün salonu önünde konukları karşılama ya da pasta kesiminde canlı müzik ile eğlence katmak için 0541 925 26 25 numaralı telefonu arayabilirsiniz.